Grote opkomst voor meter- en peteravond in ’t Sas

Grote opkomst voor meter- en peteravond in ’t Sas

4 mei 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

De eerste vormelingenactiviteit met peters en meters op dinsdagavond 19 april viel goed mee. Zo’n kwartier voor tijd begonnen vormelingen, peters en meters toe te stromen, in de meeste gevallen beiden, in enkele gevallen enkel de peter of de meter. Zo raakte de Sint-Jozefskerk goed gevuld. Na het nemen van een groepsfoto voor het parochieblad staken we van wal. Pastoor Nikolaas begon met iedereen welkom te heten en na te gaan uit welke hoek van het land de peters en meters naar Bredene gekomen waren. De verste meter bleek uit Antwerpen te komen, en nog enkele meters en peters kwamen uit Oost-Vlaanderen. Na een korte intro over de bedoeling van de avond en de betekenis van meterschap en peterschap in de kerk, begonnen we aan het hoofddoel van de avond: een interactie creëren tussen vormelingen en hun peter en of meter. Dat gebeurde aan de hand van vraagjes die aan de hand van een timer werden gepresenteerd. De ene keer kwamen de vormelingen aan bod, de andere keer de peters en meters. Telkens was er ook een klein deelmoment met de loopmicro. Het gaf een goed gevoel de jongeren te zien genieten van deze speciale band en hoe zij in veel gevallen eens iets tegen elkaar konden zeggen waar ze tot dan toe nog geen tijd voor gehad hadden. Zo leerden ze van elkaar. Vragen zoals: hoe werd je gevraagd om peter en meter te zijn, en ook: hoe kan je een voorbeeld zijn voor je vormeling,  kwamen zo aan bod. Na een aantal uitwisselingen was het tijd voor een mooi verhaal, dat van de ‘tatoeages van God’. Aan de hand van dit verhaal vertelt een meisje over haar meter Sam en de speciale band die ze met haar heeft. Een inspirerend verhaal voor het publiek dat er die avond zat. Daarna was het tijd om afscheid te nemen, maar niet zonder de nodige info voor het komende weekend door te geven. Een mooie avond met een grote opkomst kwam zo op zijn einde.