Voorbereidingsdag vormelingen St.-Jozef en St.-Rikier

Voorbereidingsdag vormelingen St.-Jozef en St.-Rikier

31 december 2017 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 9 december was het weer zover… onze tweede voorbereidingsdag op weg naar het Vormsel. Aan de hand van een tof ochtendspel rond het Bijbelverhaal ‘De herder en het verloren schaapje’ moesten de vormelingen verschillende opdrachten uitvoeren. Op het einde van het spel vonden ze de woorden: ‘Verdraagzaamheid’, ‘Vertrouwen’, ‘Apostel’, ‘Respect’ en ‘Geloof’. Na dit fantastisch spel was het lunchtijd. In de namiddag volgde traditiegetrouw een doorschuifsysteem. De vormelingen werden ondergedompeld in de wereld van zang met enkele liedjes die ze ook in de viering zouden brengen. Ze speelden een tof verkleedspel, waarna ze een heuse kennistest met allerlei vragen en doe-opdrachten moesten ondergaan. In de eerder bezinnende sessie werd stilgestaan bij de campagne van Welzijnszorg. Aan de hand van stellingen rond armoede maakten de vormelingen hun keuze waarna een gesprek volgde in de groep. Ook schreven ze een waardebon uit ‘goed voor hoop-warmte-kracht’ die de mensen van de Welzijnsschakel aan de kerstpakketten zouden hangen. Zo toonden ze zich solidair met mensen in kansarmoede. Als tegenprestatie kregen ze een lekker drankje en wat druiven als 4-uurtje aangeboden door de Welzijnsschakel. In de viering, voorgegaan door priester Bjorge, werden de vormelingen voorgesteld aan de geloofsgemeenschap. Ook nu werden ze nauw bij de viering betrokken met teksten en zang.
Meer foto’s via www.vormselwerking.be