Sjoeboe en kleuters? De ideale combinatie!

Sjoeboe en kleuters? De ideale combinatie!

19 november 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Afgelopen herfstvakantie ontpopte zich een nieuw initiatief op het domein van De Caproen. Van maandag tot en met vrijdag opende Sjoeboe! vzw voor de eerste keer haar deuren om zo’n 18 kleuters uit Bredene en Oostende een onvergetelijke kampervaring – zonder overnachting – te bezorgen. Voor een kleine som van 50 euro konden kleuters van 3 tot 6 jaar een toffe, gevarieerde en vooral motorisch versterkende week beleven. Tijdens deze vakantieweek speelden de kinderen, onder begeleiding van enthousiaste animatoren, verschillende spelletjes zowel in de zaal als buiten op het domein. Verhalen werden voorgelezen om de kinderen tot rust te brengen. Vooral het ‘bewegen’ stond centraal om tegemoet te komen aan de natuurlijke exploratiedrang van kleuters en onze visie. Naast het ontwikkelen van de motorische vaardigheden, experimenteerden de kinderen met klei en graffiti waarbij leuke kunstwerkjes werden gecreëerd. Op woensdag 31 oktober (Halloween) kregen de kinderen – in de gepaste outfit – de kans om snoep te verzamelen aan de deuren in de buurt om hiermee vervolgens te experimenteren en te bouwen. Het was, kortom, een geslaagde week met toffe begeleiders en lieve kinderen. In de krokusvakantie vindt dit initiatief navolging. Meer info vind je op ‘www.sjoeboe.be’ of op onze Facebookpagina ‘Sjoeboe’ of via ons telefoonnummer 0484 72 90 05.

(Kevin Flander)

Groepsfoto van de kleuters met hun ‘juffen’ en ‘meester’ Kevin © Manuela Flander