VBS Duinen op weg naar Pasen

VBS Duinen op weg naar Pasen

10 april 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook in de vrije basisschool Duinen gingen we samen op weg naar Pasen. De leerkrachten organiseerden, in weer en wind, een koffiestop. Ouders en grootouders konden op deze vrijdagmorgen een verwarmend kopje koffie of thee komen drinken aan de schoolpoort. De opbrengst ging naar Broederlijk Delen.

(lees verder onder de foto)

Ook de leerlingen wilden hun steentje bijdragen. Zij kwamen massaal naar het Sober Maal op Witte Donderdag. Een kopje soep en ovenkoeken, geen snoep of extraatjes die dag. Op deze manier werd ook geld ingezameld om te delen met mensen die het minder hebben.

Ook op Witte Donderdag gingen 1ste, 2de en 3de leerjaar en daarna ook 4de, 5de en 6de leerjaar naar de kerk om te vieren. Samen herdachten we wat Jezus deed op deze speciale dag aan de hand van een toneeltje. We braken het brood en deelden het, net zoals Hij deed bij het Laatste Avondmaal. We vroegen om vergeving voor wat fout liep in de afgelopen periode en baden om kracht om het beter te doen in de toekomst. Op vrijdag kregen we een zakje met lekkere paaseieren van een speciale bezoeker.
(juf Christel)