Uitstap misdienaars PE Galilea

Uitstap misdienaars PE Galilea

27 april 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met 11 misdienaars in 3 wagens trokken we ongekende horizonten op. Het was immers een verrassingsreis en voor het eerst ook een verbroedering van alle misdienaars van onze Pastorale Eenheid (die misdienaars kwamen uit St.-Antonius, St.-Rikier en St.-Jozef). Jammer genoeg waren er enkelen afwezig die dag.

Pastoor Dirk had als bedanking voor de inzet van de misdienaars in de Goede Week een uitstap georganiseerd. Wat zou het worden ? Plopsaland, zwemmen in Center Parks misschien? Nee, dat laatste kon niet, beslisten de kinderen gedecideerd, want anders moesten ze zwemkleren meebrengen, en dat hadden ze niet mee. Zo trokken we in karavaan en landen voor de eerste halte in de Koude Keuken in Sint-Andries Brugge. In een zonovergoten weertje trokken we het bos in en speelden een woordspel. De kinderen moesten twintig verborgen woorden vinden in een rooster door leventjes over te brengen. Het lukte, 90 procent van alle woorden werd gevonden en slechts enkele kleine woorden vonden de kinderen niet. Een dikke proficiat dus.

Zo sloop de tijd voorbij en werd het twaalf uur. We trokken naar het etablissement “Clos de Midi” waar we in een apart zaaltje lekkere spaghetti mochten verorberen. Na dit lekkere maal was het tijd voor een tweede opdracht: een zoektocht in de straten van Sint-Andries Brugge, die ons naar de laatste geheime locatie zou voeren dicht onder de watertoren bij het Jan Breydelstadion. Was het toch een zwembad? Nee, het werd de bowling. Dat vonden de kinderen reuzetof. In twee groepen namen ze het tegen elkaar op, maar het leukste vonden ze dat ze konden chatten met elkaar via de computers die de score bij hielden. We hadden tijd voor twee partijen en de tijd was veel te vlug om.

We schoven voldaan terug in de auto’s en in een rustige rij keerden we terug naar Oostende, waar de ouders ons stonden op te wachten. Veel gelukkige gezichten, een stralend weertje, een tof programma,… het was een geslaagde dag. 
(priester Nikolaas)

Groepsfoto bij de start: v.l.n.r. (11 misdienaars) Mikayla, Samuel, Kinzo, Margot, Fay-lee, Nele, Evelyn, Kailey, Anne-Sofie, Xirona, Mike.
Waren jammer genoeg afwezig en staan niet op de foto (8 misdienaars): An-Quynh, Quynh-Lam, Laura, Kyran, Alicia, Dennys, Alex en Alexandra.
Een gezellig etentje op de middag!
Even wat speeltijd tijdens de speurtocht