Krikdag naar De Haan met vormelingen St.-Antonius

Krikdag naar De Haan met vormelingen St.-Antonius

15 mei 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 4 mei was er nog een laatste groepsactiviteit voor onze vormelingen. Onze fameuze krikdag waar we al wandelend naar de bosjes van De Haan het verhaal vertelden van de Rijke Bramenplukker. Dirk en Kris zijn onze vaste vrijwilligers die weer alles piekfijn in elkaar staken en onze jongeren geboeid deden luisteren via allerlei proeven of verrassende interventies. We voelden ons de ganse dag een verbonden groep van jongeren met wie we een heel jaar op weg zijn gegaan. God zij dank.

Na de voormiddag aten we onze broodjes op in het MPI van De Haan en speelden we nog een duinenspel (op zoek naar 14 belangrijke woorden die met het vormsel te maken hadden). Een 4-tal leid(st)ers van onze Chiro Nelle kwam het spel animeren. Daarna was er nog een zangstonde in de kerk als voorbereiding van de vormselplechtigheid.

(Lees verder onder de foto’s)

Ook in de wekelijkse vieringen en bv. ook in de Goede Week mochten we op veel vormelingen (en ouders) rekenen die meeleefden met het kerkelijk jaar en de parochie.

Zondag 5 mei hadden wij dan de kruisoplegging. In een mooie viering mochten we de zelfgemaakte vormselkruisjes aan onze jongens en meisjes opleggen.