Vakantienamiddag bij OKRA Bredene

Vakantienamiddag bij OKRA Bredene

26 februari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 18 februari zaten in De Caproen in Bredene 90 OKRA-leden met vakantie-, reis- en lentekriebels in Armenië en later aan de Moezel. Jos Stubbe had gezorgd voor films over een vakantie in Armenië en in de Moezelstreek (Cochem-Klotten).

De voorzitter neemt het woord
Om 14 u. stipt heette voorzitter Marnix Van Egroo ons allen welkom. Hij lichtte ons er over in dat de laatste bank op ’t Sas ING, zou sluiten en dat er op het Sas geen enkel bankkantoor meer zou overblijven. Hij vond het ook nuttig dat we de huisdokter zouden vragen om ons medisch dossier over te maken aan de kliniek, zodat ze daar bij een eventueel snelle opname er meteen over kunnen beschikken.

Op naar Armenië
Vooraleer we naar Armenië vertrokken was er eerst tijd voor koffie of thee met allerhande koekjes. Ondertussen had Jos alles klaar gezet voor de film via zijn laptop op groot scherm. Armenië, officieel de Republiek Armenië, is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus. Geografisch gezien behoort het land tot Azië maar in culturele en historische zin beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt het zich een Europees land. We kregen heel mooie beelden te zien van de Armeense bergen, de dorpjes, de burchten, we maakten een dienst mee in een Orthodoxe kerk, konden genieten van een wijnproeverij en Armeense volksdansen. Plots ging er iets mis met de laptop en werd de vertoning iets te vroeg stop gezet. Even pauzeren en toen kwam Johnny Claeys met dia’s van de seniorennamiddag van november 2019.

En nu naar de Moezel
Om 16 u. was een andere en passende laptop gevonden en kon de filmvoorstelling doorgaan. Enkele OKRA-leden waaronder Jos en Chris, Marnix en Monique genoten van een verblijf in Klotten, deelgemeente van Cochem. Let op! Schrijf Klotten altijd met dubbele T. De Moezel is een prachtige streek. Zij verbleven in hotel “Zum achten Himmel”. Het werd uitgebaat door een Vlaming, Marc Bockland. Marc gaf veel uitleg over de streek, maar hij was niet goed te verstaan. Er was iets mis met de klankweergave. Maar de streek was prachtig en wij voelden ons echt in “De Achtste Hemel”.

De kers op de taart
Tegen 17 u. was het tijd om de hongerigen te spijzen. Brood, boter, een Leffe (blond of bruin) en voor iedereen een flinke halve kip, lekker gebakken en gekruid. Wie geen bier lustte kon ook genieten van koffie of thee. Dit was echt lekker. Wat men niet kon binnenspelen werd meegenomen naar huis. Sommigen namen ook de afgegeten beentjes en de velletjes mee. Voor de kat, zegden ze. Zo beleefde de hele familie er plezier aan. Tegen 18 u. vertrokken de eerste smulpapen naar huis, goed gevuld met brood, kip en Leffe. Het was een erg leuke, toeristische, smakelijke en babbelrijke namiddag geweest. Bedankt OKRA!
(Karel Fischer)

Jos & Chris zorgden voor de mooie beelden uit Armenië en de Moezel (JV)
(JV)
(JV)
(JV)
(JV)