Viering 25 jaar priester en 30 jaar diaken

Viering 25 jaar priester en 30 jaar diaken

10 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 23 oktober vierden we het dubbel jubileum van Rudy Weyne, 30 jaar diaken en Nikolaas Vanneste, 25 jaar priester. Voor een volle kerk mochten zij samen een topmoment beleven. Heel wat mensen – die soms van ver moesten komen – maakten tijd vrij in hun agenda om deze viering samen te beleven. Velen werden geraakt door de mooie ceremonie, waarin 7 misdienaars actief waren en er 4 voorgangers waren. Naast Rudy en Nikolaas tekenden ook pastoor Dirk en pastoor emeritus Geert Bamelis present.

Het geheel omschreven mensen als warm en inclusief en velen waren ook geraakt door het feit dat iedereen die de liedjes kende zo goed meezong. Jammer genoeg konden we niet iedereen de liedjes laten aanleren.

In zijn woordje dat aansloot bij het evangelie van de voetwassing vertelde Nikolaas over een viervoudig ‘ja’ dat werd gevierd. Een ja als diaken, een ja als priester, een ja tegen het leven en de toekomst en voor Rudy ook een ja dat mogelijk was dankzij het ja dat hij en zijn echtgenote Ann tegen elkaar uitspraken. Terecht werd Ann dan ook bij de feestelijkheden betrokken door samen het cadeau in ontvangst te nemen dat vele mensen hadden gesponsord: een Bourgondische witsteen met de gekapte tekst: “Doe het kleine op een GROOTSE manier” en op de zijkant: 30 jaar diaken.

Voor Nikolaas waren er twee mooie zinnen in metaal en hout uitgewerkt: “Maak van je leven een droom. Maak van je dromen werkelijkheid” (A. De Saint-Exupéry) en “He who knows why to live, can bear almost any how” (Hij die weet ‘waarom’ hij leeft kan bijna elk ‘hoe’ in het leven aan) met in het klein op 1 letter 25 jaar priester.

Na de viering werd een swingende canon gezongen aangestuurd door diaken Rudy. Waarna pastoor Dirk namens het team het woord nam om de geschenken te overhandigen en iedereen te bedanken.

Na deze warme viering was de toon gezet voor een geslaagde broodjesreceptie in een mooi versierde zaal. Iedereen had zijn beste beentje voorgezet. Aan alle medewerkers daarom nogmaals heel oprecht en gemeend: Dankjewel! 

Tekst: priester Nikolaas – Foto’s: Katinka Steen