Bedevaart PE Galilea en Samana Bredene

Bedevaart PE Galilea en Samana Bredene

7 juni 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het einde van de meimaand, de laatste zondag. Mensen haasten zich door de Kapelstraat. Per fiets of te voet. Soms ook gebracht met de wagen, dankzij de vrijwilligers van Samana. Ze willen op tijd komen en er bij zijn op de Mariabedevaart van onze Pastorale Eenheid, samen georganiseerd met Samana Bredene.

We zijn met veel, er zijn boekjes tekort. Vooraan een mooi versierd Maria-altaar met sluiers die door de soms harde wind heen en weer bewegen. En lichtjes en bloemen natuurlijk ook voor onze hemelse moeder.

In teksten en liederen bidden we tot haar. En verbinden zo ons verhaal, van vele moeders, met dat van haar. In de loop van de viering bidden we zo een tientje, afgewisseld met mooie teksten, gebracht door de lectoren van Samana. En op het einde een kort stiltemoment bij het allerheiligste, haar Zoon Jezus. We krijgen de zegen en gaan zo gesterkt naar huis. We groeten elkaar hartelijk en zeggen tot volgend jaar!  (priester Nikolaas)