Vieren in openlucht aan de Visserskapel

Vieren in openlucht aan de Visserskapel

3 juli 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

De Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen op de hoek van de Kapelstraat en de Klemskerkestraat in Bredene-Duinen is voor heel wat mensen een oase van rust, een plek voor reflectie en gebed. Zowel ‘eigen volk’, maar ook zij die tijdens de zomermaanden neerstrijken in Bredene, vinden heel vaak de weg naar deze ‘groene kathedraal’, om er tot rust te komen weg van de drukte of om er een kaarsje te branden en zich even, al dan niet met hun zorgen, tot Maria te wenden.

Dat de Visserskapel jaarlijks ook het decor vormt voor de Kerst- en Marialiederen-samenzang georganiseerd door de Confrérie van ‘t Vynckx- en Woutermansambacht en voor diverse bedevaarten is voor velen geen geheim. Maar er is meer… tot eind augustus vindt er elke zaterdag om 18.00 uur een stemmige viering in openlucht plaats. Zo’n viering onder een stralende blauwe hemel (en soms onder de paraplu) biedt een unieke spirituele ervaring die je zeker eens zelf moet meemaken. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 6 juli met de vissersmis, in het kader van de Duynewake, waarbij we de overleden vissers en zeelieden van Bredene herdenken. Maar ook op de andere zaterdagen hopen we opnieuw heel wat mensen te mogen ontmoeten. Van harte welkom!

Foto genomen op 1 mei bij het zingen van Marialiederen onder een stralend zonnetje