Startweekend vormelingen St.-Antonius

Startweekend vormelingen St.-Antonius

29 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Van 17 tot 19 november trokken 18 kandidaat-vormelingen met onze catechisten naar het mooie Tiegem. Het werd een erg aangenaam en geslaagd startweekend.

Het programma zat overvol met kennismakingsspelen, bezinnende- en ook zangmomenten, vertrouwensspelen, een speurtocht (met 4 haltes en telkens een bezinnend moment)  door het glooiende landschap, catechese-momenten met boeiende gesprekken, een leuke avondquiz, lekkere maaltijden, om te eindigen met een viering in de kerk van Tiegem.

We zagen niets dan blije gezichten, helpende handen en kinderen en catechisten die het beste van zichzelf gaven. Een erg goede start van onze vormselwerking!

Intussen kregen alle vormelingen een gebedsvriend – een parochiaan die iedere week een momentje voor één jongen of meisje bidt en in de zondagse viering contact legt en een stimulans betekent voor onze jongeren. Onze catechisten zijn daar ieder jaar heel blij mee… want het is een vorm van steun en meeleven voor de belangeloze inzet die zij (al zovele jaren) op onze parochie waarmaken.