Meibedevaart naar Meetkerke

Meibedevaart naar Meetkerke

9 mei 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 11 mei houden we onze jaarlijkse bedevaart naar de kerk van Meetkerke.

Meetkerke is door de eeuwen heen een plaats van gebed geweest. Hier ontmoet u God, hier begroet u Maria. De kerk van Meetkerke is sinds haar hele traditie toegewijd aan Maria Ten Hemel Opgenomen. Het pronkstuk van deze kerk is het mooie O.-L.-Vrouwbeeld uit de 15e eeuw dat volgens de legende in volle zee opgevist werd door Blankenbergse vissers. Nadat het in twee kerken werd geplaatst (te Uitkerke en Vlissegem) vond men het telkens opnieuw aan het strand. Men bond het beeld vast op een jonge ezel en stuurde die de polders in. Regelrecht liep het dier naar Meetkerke.

Wij vertrekken om 6 uur aan de St.-Antoniuskerk en we gaan de volle 19 km te voet! Mensen van Bredene kunnen aansluiten om 6.20 u. (aan het zwembad), om 6.30 u. (aan de watertoren) of om 6.50 u. (aan de Blauwe Sluis).

We gaan ook – in groep – met de fiets. Dan vertrekken we om 8.30 u. aan de St.-Antoniuskerk en rijden in een gezapig tempo en onder begeleiding naar Meetkerke.

Wij voorzien om tegen 10.15 u. in Meetkerke te zijn en houden een kort bezinningsmoment in de kerk. Daarna sluiten we af met een drankje in een plaatselijke herberg en worden daarna terug naar huis gebracht.

Iedereen is van harte uitgenodigd – hopelijk zijn we met een mooie groep. Als je meewil, gelieve dan een seintje te geven aan pastoor Dirk (059 32 02 63 of 0494 18 58 95) of aan Daniel Steyaert (059 32 28 72) als je liever met de fiets gaat. Wij zoeken ook ieder jaar mensen die met de auto komen en op het einde de wandelaars veilig terug naar huis brengen.