Speelse tocht Goede Week en Pasen

Speelse tocht Goede Week en Pasen

26 maart 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Als je aan kinderen vraagt waar ze aan denken bij het woord Pasen, vertellen ze heel vaak dat ze dan denken aan eieren en de paashaas. Maar als je christen bent en in Jezus gelooft, denk je verder dan alleen aan chocolade. Christenen kijken ook naar de echte reden waarom we Pasen vieren.   

De week voor Pasen, beginnende op Palmzondag, wordt ook wel de Goede Week genoemd. Terwijl er toch een hoop ‘narigheid’ aankomt. Toch is Pasen het feest van de hoop en een nieuw begin.

In deze week zijn er een aantal belangrijke momenten om bij stil te staan. Deze bundel biedt jullie de kans om spelenderwijze de Goede Week en Pasen te beleven bij jullie thuis en dit aan de hand van verhalen, filmpjes, kleurplaten, woordzoekers en andere spelletjes.

Uiteraard is het de bedoeling dat jullie dit samen met de kinderen opnemen en hen hierin begeleiden o.a. bij het vertellen van het verhaal. Misschien dienen een aantal pagina’s uitgeprint te worden zodat de kinderen hier zelf mee aan de slag kunnen. We laten dit over aan jullie creativiteit!

Veel plezier!
Een reactie is altijd welkom op pegalilea@bredenevuurtoren.be