Ontbijtactie ten voordele van Broederlijk Delen

Ontbijtactie ten voordele van Broederlijk Delen

8 april 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

ONTBIJTACTIE T.V.V. BROEDERLIJK DELEN OP ZONDAG 16 MEI 2021

De campagne 2021 van Broederlijk Delen is geen gewone campagne. Corona legt ons immers heel wat beperkingen op. Ter vervanging van onze solidariteitsmaaltijden en sober maal organiseert de PE Galilea Bredene-Vuurtoren – in samenwerking met de Oxfam Wereldwinkel-Vuurtoren – dit jaar een ontbijtactie waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Broederlijk Delen.

Op zondag 16 mei bieden wij een uitgebreid, gezond en Fairtrade ontbijt aan voor volwassenen en kinderen. Voor 18 euro (volw.) en 10 euro (kind.) krijg je een goed gevulde ontbijttas met pistolets, croissants en allerhande beleg. Deze lekkere ontbijttas kan op zondagmorgen 16 mei tussen 8 en 10 uur afgehaald worden in de Wereldwinkel, J. Besagestraat 61 op de Vuurtorenwijk of (voor wie dit wenst) aan huis bezorgd worden door onze vrijwilligers, eveneens tussen 8 en 10 uur.

We werken hiervoor samen met onze Oxfam Wereldwinkel en bieden zoveel mogelijk Fairtrade-producten aan uit onze winkel, naast producten van biologische en seizoensgebonden ‘eigen kweek’. Onze wereldwinkel schenkt daarenboven aan ieder gezin gratis een pakje koffie (uit Congo) van 250gr.

Flyers ter bekendmaking van de ontbijtactie worden ruimschoots verspreid en vind je in onze kerken. Op de ommezijde van de flyer vind je de mogelijkheid om voor dit ontbijt in te schrijven. Bij de inschrijving vermeld je, naast je naam, adres en het aantal ontbijttassen, ook of je het ontbijt komt afhalen in de Wereldwinkel of je liever hebt dat we de ontbijttas aan huis bezorgen.

Inschrijven kan tot woensdag 12 mei door het ingevulde strookje te bezorgen in de parochiesecretariaten (adressen vind je terug op de flyer) of in de Wereldwinkel op de Vuurtorenwijk. Je kan de gegevens ook doormailen naar pastoor Dirk via spanhoved@skynet.be.

Inschrijven kan ook via deze link.

Het bedrag stort je vervolgens op het reknr. BE08 0689 3635 9013 van PE Galilea Bredene-Vuurtoren, met vermelding van ‘ontbijt BD + naam + aantal volw. en kind.’.

Je kan je inschrijving samen met het (gepast) bedrag ook bezorgen in een gesloten omslag.

Als je het wenst mag je ook altijd een extra steuntje geven door iets meer te schenken – als gift voor Broederlijk Delen.

Samen gaan we ervoor!

We zijn er van overtuigd dat we met dit gezamenlijk initiatief binnen onze pastorale eenheid opnieuw heel wat mensen kunnen mobiliseren voor het goede doel! We kunnen onze verbondenheid met elkaar en met onze broers en zussen in het Zuiden tonen door deze actie te delen met buren, familie en vrienden. Extra affiches, om aan het raam te hangen, en flyers, om te bezorgen aan mensen die Broederlijk Delen genegen zijn, vind je hiertoe in de vier kerken terug.

Tijdens de campagne 2021 daagt Broederlijk Delen iedereen uit om meer te delen. De kerngedachte dat de wereld rechtvaardiger wordt als we delen en herverdelen behoort tot het DNA van de organisatie. Broederlijk Delen heeft partners in 13 landen. Ze zet ze zich in voor een waardig leven voor gemeenschappen in Afrika en Latijns-Amerika. In de campagne 2021 – het jaar waarin BD 60 jaar wordt – zet de organisatie naast Congo en Bolivia voor de eerste keer ook Israël en Palestina in de kijker. De systeemverandering die BD nastreeft met haar partners om de sociale groeiende ongelijkheid tegen te gaan – tot iedereen mee is – vraagt niet alleen om een nieuw economisch en ecologisch model, maar vereist ook inspraak en vrede, en respect voor mensenrechten en internationaal recht.

Wil je graag meewerken?

Geef dan een seintje aan pastoor Dirk (spanhoved@skynet.be – 059 32 02 63 – 0494 18 58 95), of aan de mensen van onze werkgroep: pastoor Nikolaas (0494 12 42 46), parochieassistent Johan (0499 43 43 64), Marleen Tuerlinckx (0495 44 31 21), Xavier Vandewalle (0474 99 46 08), André Vansieleghem (059 32 14 82) of Edwin en Christine Vanden Abeele-Boydens (059 32 35 96).

Broederlijk Delen blaast dit jaar 60 kaarsjes uit. Oxfam Wereldwinkels mag dit jaar zijn 50 lentes vieren. Een dubbel feest dus, voor ons maar ook voor de mensen in het Zuiden!