Pasta-avond De Takel in Duin en Zee

Pasta-avond De Takel in Duin en Zee

3 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Jeugdhulp Don Bosco De Takel-Oostende organiseert op zaterdag 27 november ’21 opnieuw een pasta-avond voor jong en oud. De jeugdwerkers aan ’t zèètje zitten immers niet graag stil en bovenal hebben zij extra financiële middelen nodig voor het welzijn van de jongeren die zij bereiken. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Het werd de polyvalente zaal van het vrijetijd – en vormingscentrum Duin en Zee in Oostende. De locatie ligt buiten het stadscentrum, richting Bredene tussen Fort Napoleon en het Oud Militair Hospitaal langs de kustbaan. Er is ruime parking voorzien ter hoogte van Hangtime (Fortstraat). De kusttram stopt vlakbij. Uiteraard is het centrum ook vlot bereikbaar met de fiets.

Iedereen is er welkom vanaf 18 u.. De pasta wordt geserveerd vanaf 18.15 uur en dit tot 20.30 uur. Elkaar ontmoeten en napraten kan tot 22.30 u. Er is kinderanimatie voorzien en ook de tombola is terug van weggeweest!

Als volwassene betaal je 14 euro voor een ruime keuze aan pasta’s, een kind (tot 12 j.) betaalt 7 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar (tot 19/11) bij de medewerkers van De Takel, Elisabethlaan 221 of telefonisch via 059 70 20 81 of per e-mail: kristine.decroos@jeugdhulpdonbosco.be. Je kan uiteraard ook reserveren via parochieassistent Johan Vervaeke, 059 23 68 06 of via decaproen@hotmail.com.

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, krijgen een voordeeltarief. Door het aankopen van een steunkaart aan 3 euro ondersteun je deze solidariteitsactie.

De salesianen van Don Bosco startten in 1988 aan de kust met een dagcentrum voor twaalf schoolgaande jongeren vanaf zes jaar met opvoedingsproblemen. Reeds van bij de aanvang koos de salesiaanse gemeenschap om met De Takel een laagdrempelige en gediversifieerde werking uit te bouwen voor jongeren en gezinnen. Na de opstart van het dagcentrum met een expliciete hulpverleningsopdracht engageerden de salesianen zich vanaf 1990 voor de organisatie van een jeugdhuis als pleisterplek voor de jongeren vanaf 12 jaar uit de omliggende wijk(en). Heel wat jongeren en ouders met ervaring in armoede kunnen in de Takel terecht. Het thuisgevoel van De Takel zorgt voor een open deur voor jongeren en gezinnen, maar het is nog meer zichtbaar in de open armen, de glimlach en het ruime hart van een begeleider en hoorbaar wanneer na een schooldag kort na de deurbel klinkt: “Hoe was het vandaag?”

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!
COVID Safe Ticket verplicht!