Kerstfeest bij OKRA Bredene

Kerstfeest bij OKRA Bredene

9 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 21 december 2016 zat De Caproen goed vol met 188 OKRA-leden die de kerstviering kwamen meemaken. Teamleider Marnix Van Egroo sprong het podium op om iedereen een zalige kerst en een voorspoedig 2017 te wensen. Hij vroeg hierbij 1 minuut stilte om de slachtoffers te herdenken die gevallen waren bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Eerst was er koffie of thee met een heerlijke kerststronk. De medewerkers kwamen voortdurend rond zodat er geen gebrek was aan drank. Nu was het de opdracht van Johan Delanghe met zijn 2 medewerkers om ons echt in kerststemming te brengen. Johan was de zanger van de groep, Michel speelde virtuoos op het elektrisch orgel en Jan bediende het toetsenbord van de synthesizer. Ze brachten allerlei kerstliederen, bekende en ook minder bekende. Tussen de liederen door vertelde hij over Maria en Jozef die naar Bethlehem gingen, Jezus die in de stal geboren werd, de vlucht naar Egypte, de drie wijzen enz. Een echte kerstbeleving. In het tweede deel bleef de kerstsfeer bestaan maar ging het er wat luchtiger aan toe. Michel, de pianist gaf af en toe een bonte opeenvolging van gekende kerstmelodieën, Johan vertelde tussendoor een paar moppen en Jan kwam zijn medespelers een kerstmuts opzetten. Tegen halfvijf bedankte Marnix de artiesten en de vrijwilligers die meegeholpen hadden om alles op te ruimen bij het Seniorenfeest en vroeg of er voor vanavond ook extra hulp zou zijn? Er werd JA geknikt. Twee engelkoeken, waarvan één met rozijnen, kreeg iedereen voor zich op het bord. Smullen maar!  Koffie en thee was er weer volop. Goed gewerkt OKRA!
(Karel Fischer)